Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,95

Famille Perrin
2020
Ventoux AOC

Dit is en blijft een schot in de roos: veel wijn voor een heel bescheiden bedrag. Echt een meer dan goede kennismaking met de wijnen van de Perrins.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

WIJNMAKER

Famille Perrin

BODEM

De bodemsamenstelling wisselt naar gelang de hoogte van de wijngaarden, maar bestaat voor het belangrijkste deel uit zeebodemafzettingen uit de periode van het tertiair. Met als basis het enorme kalkstenen massief van de Mont Ventoux met een bovenlaag van rode aarde. De wijngaarden liggen 25 km ten oosten van de stad Orange, verdeeld over verschillende gemeentes (Mazan, Mormoiron, Villes sur Auzon, Puyméras en Saint Didier).

VINIFICATIE

De druiven worden gekneusd, maar niet ontsteeld (!). Een korte verwarming stimuleert de kleurextractie en verjaagt de 'oxydasen' (Beaucastel-Perrin vinificatie). Vergisting in cementen gistkuipen van 150 tot 300 hl. Kort, maar intensief inweekproces. Loopsap wordt van het vaste materiaal gescheiden zodra de alcoholische vergisting afgelopen is. Geen houtrijping om het fruitintensieve, vruchtvlezige karakter te behouden.

DRUIVEN

Carignan, Cinsault, Grenache en Syrah

KLEUR

Robijnrood; vitale kleur met enige mate van transparantie.

NEUS

Verleidelijke vruchtenexpressie die duidelijk wordt ondersteund door een zachte kruidigheid. Kersen en gestoofde aardbeitjes, gecombineerd met blaadjes tijm die zo van de takjes zijn gerist. Ook de bodem lijkt in deze jaargang te zijn vertegenwoordigd in de neus: kalksteen is duidelijk waarneembaar.

SMAAK

Sappige, elegante aanzet. Een deugdelijk vol mondgevoel -de wijn ontplooit zich volledig- zonder dat het ook maar enigszins als zwaar zal worden ervaren. Goede tannines (krokant!), omgeven/ingepakt door sap en daardoor allesbehalve streng. Voor Zuidelijke Rhône-begrippen een bescheiden alcoholgehalte (13,5%).

CULINAIR

Zoals iedere jaargang zeer breed inzetbaar: echt een degelijke lunch-/diner-/buitenmaaltijd- en barbecue-wijn. Combineren met basale, zacht gekruide gerechten en geschikt als begeleider van zowel vlees (lam, goulash, wildragout), maar ook gekoeld bij gegrilde vis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top