Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Famille Perrin
2019
Ventoux AOC

Onmogelijk dit niet lekker te vinden. Geschikt voor beginners, maar ook de meest ervaren wijndrinker zal zich niet bekocht voelen.

VOORRAADSTATUS

Tijdelijk niet leverbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

WIJNMAKER

Famille Perrin

BODEM

De bodemsamenstelling wisselt naar gelang de hoogte van de wijngaarden, maar bestaat voor het belangrijkste deel uit zeebodemafzettingen uit de periode van het tertiair. Met als basis het enorme kalkstenen massief van de Mont Ventoux met een bovenlaag van rode aarde. De wijngaarden liggen 25 km ten oosten van de stad Orange, verdeeld over verschillende gemeentes (Mazan, Mormoiron, Villes sur Auzon, Puyméras en Saint Didier).

VINIFICATIE

De druiven worden gekneusd, maar niet ontsteeld (!). Een korte verwarming stimuleert de kleurextractie en verjaagt de 'oxydasen' (Beaucastel-Perrin vinificatie). Vergisting in cementen gistkuipen van 150 tot 300 hl. Kort, maar intensief inweekproces. Loopsap wordt van het vaste materiaal gescheiden zodra de alcoholische vergisting afgelopen is. Geen houtrijping om het fruitintensieve, vruchtvlezige karakter te behouden.

DRUIVEN

Carignan, Cinsault, Grenache en Syrah.

KLEUR

De vitaliteit spat er van af: dieppaars, echt jeugdig. Forse transparantie.

NEUS

De neus is een feest van herkenning; knap hoe de Perrins ieder jaar dit niveau weten te bereiken. Optimale vruchtenrijkdom. De wijn barst van het rijpe rode fruit als aardbei, framboos en zwarte kersen. Ook grafiet en heel subtiele florale tonen.

SMAAK

De aanzet is heerlijk sappig, zacht en de wijn is gezegend met bekoorlijke frisheid. Wanneer we het hebben over "krokante tannines" is dit wat we bedoelen, een schoolvoorbeeld! De wijn heeft de fijnheid van een cru uit de Beaujolais, maar de smaakkracht van een Zuidelijke Rhônewijn. Een wijn met een groter vin-plaisir-gehalte is niet gemakkelijk voor de geest te halen.

CULINAIR

Weliswaar opnieuw zeer breed inzetbaar, maar de rijkere structuur zorgt voor een degelijke lunch-/diner-/buitenmaaltijd- en barbecue-wijn. Combineren met basale, zacht gekruide gerechten en geschikt als begeleider van zowel vlees (lam, goulash, wildragout) als vis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top