Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,50

Famille Perrin
2018 Muscat Beaumes
de Venise AOC

Type "hate it or love it", al kunnen wij ons haast niet voorstellen dat er wijndrinkers (m/v) zijn die tot de eerste categorie behoren.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

WIJNMAKER

Famille Perrin

BODEM

De wijngaarden bevinden zich aan de voet van de Dentelles du Montmirail en gedijen in dit bijzonder warme (micro) klimaat. Hierdoor ontstaat er gemakkelijk een vorm van rijpheid die de productie van zoete wijn mogelijk maakt. De bodem is als volgt samengesteld: geërodeerde kalksteen vermengd met rode klei en een groot deel zand.

VINIFICATIE

De trossen worden direct geperst en het sap wordt geschoond bij lage temperatuur. Ook de gisting geschiedt op lage temperatuur om de kenmerkende vruchtenaroma's vast te houden. Zodra de hoeveelheid van 125 gram restsuiker bereikt is, wordt er in meerdere fasen wijnalcohol toegevoegd om de gisting te stoppen. Alles geschiedt op roestvrij staal en de wijn wordt na filtering op fles gebracht.

DRUIVEN

100% Muscat Blanc à Petits Grains

KLEUR

Krachtige geelgouden kleur met een maïsgele schakering.

NEUS

Uitgesproken floraal en onmiskenbaar Muscat; de associatie met verse druiven is niet gering. Floraal en geparfumeerd: het blad van de witte roos, maar ook tropische vruchten als lychee en gekarameliseerde ananas. Naast deze uitbundige tonen beschikt de wijn over een anijs-achtige frisheid.

SMAAK

Delicaat zoete aanzet en een weelderig en mollig mondgevoel (dat toeneemt naarmate de wijn meer op temperatuur komt). Toch is van logheid geen sprake: de kundig gedoseerde zuurgraad en fascinerende bittere tonen (roze pompelmoes) houden de wijn levendig en boeiend. Smaakintensief en beklijvend. De lengte is schier eindeloos.

CULINAIR

Uitverkoren dessertwijn bij fijne patisserie al dan niet in combinatie met (room)ijs. Het summum volgens de Perrins: Petit soufflé citron au laurier.

INHOUD / ALCOHOL

0,375 L / 15%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top