€8,50

Famille Perrin

2017

Lubéron AOC

De prijs-kwaliteit-verhouding is hier dik in orde; veel wijn voor veel minder dan een tientje.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

WIJNMAKER

Famille Perrin

BODEM

Wijngaarden in het Nationale Natuurpark van de Lubéron gelegen binnen de driehoek Avignon, Aix-en-Provence en Manosque. Gemiddelde hoogte 300 meter boven zee-niveau. Gebied met een trage, late rijping die de natuurlijke frisheid in de hand werkt. Bodemstructuur: rolkeien, kalkhoudende mergel, kiezel en keirijke hellingen met een kleibodem als ondergrond.

VINIFICATIE

De druiven worden gekneusd en daarna pneumatisch geperst. De most wordt gekoeld en geklaard. 90% vergist in roestvrijstalen gisttanks met temperatuurcontrole, 10% op nieuw eikenhouten vaten, met het regelmatig oproeren van de fijne gistsporen (batonnage). Botteling in de maand januari na de oogst na filtering onder koolzuur.

DRUIVEN

Bourboulenc, Grenache Blanc, Ugni Blanc en Vermentino.

KLEUR

Eerder zilvergrijs dan zachtgeel. Zilveren schakering.

NEUS

Knap uitgesproken, expressieve neus. Floraal, steenfruit en zekere mate van mineraliteit. Echt een Rhône-neus in optima forma: wijngaardperzik, lentebloesem, peer. De wijn lijkt over nog wat meer generositeit in de neus te beschikken dan de toch al niet 'flauwe' 2016.

SMAAK

Ook in de mond een opvallende weelde, de wijn neemt bezit van de gehele mond. Na het afslikken/uitspuwen blijft de mond echter verrassend schoon. De zuren zitten fraai verborgen in het geheel, maar zijn wel degelijk aanwezig. Opvallend droog ditmaal, echt geen spoor restzoet. Fascinerende bitters (de roze pompelmoes) in de finale. Niet gemakkelijk het bij één slok te laten...

CULINAIR

Groot gastronomisch potentieel. Rijkere eetwijn. Op de huid gebakken vis, echt knapperige salades, gemarineerde zalm of tartaar van rauwe zalm, krokant gebakken kikkerbillen en sappige kwartel.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 0

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top