Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Domaine Maurel
Syrah 2020
Pays d'Oc IGP

Een heerlijk pure, basale Syrah uit het Franse zuiden.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine Maurel

BODEM

Bijzonder gunstig gelegen wijngaarden met een dubbele, maritieme invloed (Middellandse zee en Atlantische Oceaan). De bodem bestaat met name uit klei.

VINIFICATIE

Klassieke vinificatie met een kort inweekproces en temperatuurgecontroleerde en -gereguleerde vergisting. Tijdens de vergisting wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke, druifeigen gisten. Er wordt géén sulfiet toegevoegd.

DRUIVEN

100% Syrah

KLEUR

Purperpaars en hecht. Typische kleur voor een jonge wijn van deze druif.

NEUS

Opvallend pure neus; geen opsmuk. Eerder basaal, dan verfijnd. Donkerrood - en zwart fruit voeren de boventoon. Verse bramen, zwarte bessen en gedroogde vijg. Maar ook specerijen (witte peper), eucalyptus, espressobonen en pure chocolade. Licht bedwelmend effect door de alcohol.

SMAAK

Rijpe, pure en zeker niet gepolijste aanzet. Heerlijk vurige, prominent aanwezige, tannines die niet grof of hard zijn. Eerder wat peperig! Ze zorgen wel voor een fraai reliëf en wat spektakel in de mond. Optimale concentratie en een goede vruchtvlezigheid. Dankzij een formidabel gedoseerde zuurgraad is er geen sprake van enige massiviteit. Alcohol blijkt fraai geïntegreerd in de wijn

CULINAIR

Uitgelezen wijn om te schenken bij vleesgerechten van de BBQ of -met liefde en een hoop geduld- bereide stoofgerechten op basis van lams- en/of rundvlees.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top