Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Famille Maurel
Merlot 2020
Pays d'Oc IGP

No-nonsense wijn - zonder verrassingen - die ieder jaar op constant (hoog) niveau is.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine Maurel

BODEM

Bijzonder gunstig gelegen wijngaarden met zeker voor de Merlot ideale kleigronden en een dubbele, maritieme invloed (Middellandse zee en Atlantische Oceaan).

VINIFICATIE

Klassieke vinificatie met een kort inweekproces en temperatuurgecontroleerde en -gereguleerde gisting. Er wordt geen sulfiet toegevoegd en er wordt gewerkt met druifeigen gisten.

DRUIVEN

100% Merlot

KLEUR

Krachtige robijnrode kleur met volop concentratie.

NEUS

Even lijkt de wijn een wat bedwelmend effect te hebben, maar dat vervliegt snel. Dan komen donkere rode en zwarte vruchten aan de oppervlakte: pruimen, dadels, kersen en zwarte bramen. Ook duidelijk grafiet/potlood; we wanen ons met gesloten ogen heel even in en rondom Pessac-Léognan... Deze wijn onderscheidt zich van wijnen uit die topstreek door meer warmte en die typische Languedoc-generositeit.

SMAAK

Ronde, sappige aanzet. Goede concentratie. Het heel licht zoute effect van drop/salmiak gecombineerd met een forse smaakkracht. Heerlijke krokante tannines die een lekker rul mondgevoel veroorzaken.

CULINAIR

Zoals iedere jaargang een breed inzetbare maaltijdwijn. Veel van de grill/bbq, maar ook een ragout van kalfsvlees of een rijk gevulde stoofschotel. Krachtige koemelkkazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top