Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€7,95

Famille Maurel
Merlot 2019
Pays d'Oc IGP

Geen Merlot voor watjes. Beschikt over een behoorlijke dosis kracht.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine Maurel

BODEM

Bijzonder gunstig gelegen wijngaarden met zeker voor de Merlot ideale kleigronden en een dubbele, maritieme invloed (Middellandse zee en Atlantische Oceaan).

VINIFICATIE

Klassieke vinificatie met een kort inweekproces en temperatuurgecontroleerde en -gereguleerde gisting. Er wordt geen sulfiet toegevoegd en er wordt gewerkt met druifeigen gisten.

DRUIVEN

100% Merlot

KLEUR

Purperpaars, een intense kleur precies passend bij het type wijn.

NEUS

Echt pure vruchtenexpressie met volop tonen van rode en zwarte vruchten. Maar ook florale tonen en wat grafiet/potloodslijpsel. Ook de bodem lijkt te spreken: een fractie jodium en natte stenen.

SMAAK

Sappige, vrolijkmakende aanzet, direct gevolgd door een wat streng effect in de mond. "Dit is geen Merlot voor watjes" lijkt de wijn te willen zeggen. Ferme smaakkracht en een behoorlijke mate van concentratie. Lekkere 'rulle' tannines die zorgen voor reliëf en spanning.

CULINAIR

Nog altijd een breed inzetbare maaltijdwijn. Veel van de grill/bbq, maar ook een ragout van kalfsvlees of een rijk gevulde stoofschotel. Krachtige koemelkkazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top