Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,50

Famille Laplace
Odé d'Aydie 2017
Madiran AOP

Meer concentratie, meer karakter, meer spanning, maar ook wat minder toegankelijk voor de minder doorgewinterde wijndrinker (m/v).

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Sud-Ouest

WIJNMAKER

Famille Laplace

BODEM

De familie Laplace bezit 60 hectaren binnen de herkomstbenamingen Madiran en Pacherenc du Vic Bilh in de uitlopers van de Pyreneeën met de klimaatinvloeden van de Atlantische oceaan. De bodemsamenstelling is rijk aan kiezel, quartz-zand in een kleirijke, goed drainerende bodem.

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven, op een enkele uitzondering na. Per perceel wordt er apart gevinifiëerd om de aldus verkregen wijnen later tot een harmonieuze assemblage te kunnen samenvoegen. De most vergist op een temperatuur van 22-24 graden. De most wordt omhoog gehaald (pomp) en in de druivenkoek geïnjecteerd voor een betere extractie. Inweekproces 10 tot 15 dagen.

DRUIVEN

100% Tannat

KLEUR

Paarszwart, maar er is nog sprake van enige transparantie.

NEUS

De Tannat-druif is in de neus niet zo heel uitgesproken. Zeker jonge wijnen geven zich niet zo maar bloot... Toch is er, met enig geduld en na intensief zuurstofcontact, voldoende te ontwaren: crème van zwarte pruimen, zwarte thee, mokka en chocolade, laurierblad, drop en zoethout.

SMAAK

Hechte en echt beklijvende aanzet met die voor de druif zo duidelijk herkenbare tanninestructuur. Van massiviteit is geen sprake, maar geconcentreerd is het zeer zeker. Zuren zijn niet als zodanig herkenbaar, maar ze zijn er absoluut. Indrukwekkende lengte waarin de tannines nog eens graag van zich laten horen: iets drogend, al is dat geenszins storend. Zo'n madiran is nou eenmaal geen wijn voor beginners...

CULINAIR

Dinerwijn bij uitstek: een lamsboutje uit de oven, boeuf à la Bourguignonne (ja heus!) of natuurlijk het streekgerecht cassoulet.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2030

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top