Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,00

Famille Laplace
3 Petits Cochons Roses '21
Vin de France

Knappe rosé uit een voor dit type wijn niet zo'n bekend deel van Frankrijk.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Madiran

WIJNMAKER

Famille Laplace

BODEM

VINIFICATIE

Direct na de oogst (in de vroege ochtend!) volgt direct de persing en een heel korte schilinweking. Na vergisting (op 16-17 graden) rijpt de wijn gedurende 6 maanden in RVS cuves.

DRUIVEN

100% Tannat

KLEUR

Prachtig bleekroze gekleurd. Eenmaal in het glas niet van een Provence-rosé te onderscheiden.

NEUS

Fijnbesnaarde rosé! In de geur is werkelijk niets snoeperigs te ontdekken! Teer rood zomerfruit daarentegen wel. Wars van overdadige vruchtentonen. Delicaat en elegant. Naarmate de temperatuur in het glas oploopt, neemt de fruitintensiteit wat toe.

SMAAK

Knisperend frisse aanzet, maar wel een wijn die enthousiast beslag neemt van de hele mond. Als het spreekwoordelijke duveltje uit het doosje… Tja, Tannat he! Beklijvend mondgevoel voor een rosé. Fors mondvolume en dito smaakkracht. Geringe zuurgraad.

CULINAIR

Het is en blijft een wijn van de Tannat-druif, dus een heel behoorlijk culinair potentieel. De familie Laplace geeft als suggesties “zomerse gerechten”. Dat is wel een heel ruim begrip… We geven graag enkele suggesties: een piperade, rillettes van gans of een huisgemaakte tapenade. Alles geserveerd met het beste stokbrood natuurlijk!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top