€8,50

Extrême

Gris - Passions 2017

Coteaux du Languedoc AOP

Een vaste waarde en met deze kwaliteit blijft het dat ook nog wel een aantal jaar.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Extrême

BODEM

Wijngaarden gelegen ten noorden van Montpellier. Kalk- en kiezelrijke terrassen en hellingen met kalkhoudende kleigronden van de Montpeyroux.

VINIFICATIE

Handmatige geoogste druiven worden direct geperst en het sap vergist onder een zeer lage temperatuur met optimaal behoud van de delicate vruchtenaroma’s, de autonome frisheid en de fijnheid (door de directe persing).

DRUIVEN

60% Mourvèdre en 40% Grenache.

KLEUR

De kleur van een heuse "Gris": haast breekbaar roze met een zilvergrijze gloed.

NEUS

Direct herkenbaar als Extreme Gris! Knap hoe de wijnmaker jaarlijks zo'n constant resultaat weet te bereiken. De jaargangen doen vrijwel niet voor elkaar onder. Zwarte bessen, gelei van kruisbessen, maar ook bladkruiden als dragon en het citrusfrisse dat we kennen van gekneusd korianderblad. Wederom zeer geslaagd!

SMAAK

Heerlijk 'koele' aanzet die direct een zomerse sfeer weet op te roepen. De wijn neemt beslag van de gehele mond, maar wel op heel plezierige wijze: als zijde zo zacht. Forse smaakkracht en dito lengte. Een bekoorlijk glas rosé dat we zonder gene onder de noemer 'wijn' kunnen scharen. De tijd dat rosé tussen wal en schip viel, ligt echt achter ons. Meer dan deugdelijke finale, spannend en contrastrijk, met wat frisbittere tonen die het geheel een nog wat serieuzer karakter geven.

CULINAIR

Verrukkelijke terras- en buiten-beleving-rosé met een goed culinair potentieel! Licht pikante gerechten, praktisch alle tapas, salades, heel veel van de barbecue/rooster (vis, gevogelte, varken).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2020

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top