Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€7,95

Expressif
4 Cépages 2019
Pays d'Oc IGP

Expressif: l'art de l'assemblage! Ieder jaar nemen we de blend van deze wijn voor onze eigen rekening. En ook dit jaar is dat weer goed gelukt. Tis soms moeilijk bescheiden te blijven...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Expressif

BODEM

De wijngaarden liggen verspreid door de Languedoc.

VINIFICATIE

Na de oogst worden de druiven ontsteeld en volgt de vergisting (ieder druivenras apart) op temperatuurgecontroleerde tanks (+ /- 21 graden C.). Schilinweking gedurende 15 dagen.

DRUIVEN

35% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 20% Cinsault en 15% Grenache

KLEUR

Dé kleur voor dit type jonge wijn: paars/violet, hecht maar met enige transparantie.

NEUS

Opvallend expressief, de naam van de wijn is niet uit de lucht gegrepen. Heerlijk om de warmte van de streek te kunnen ruiken in de wijn. Gulle en rijpe vruchtentonen, zonder dat het neigt naar een overdadig of confiture-achtig resultaat. De Cabernet-Sauvignon -ruim 1/3 deel van de assemblage- is optimaal rijp geplukt, nergens een spoortje groene paprika (kenmerkend en direct herkenbaar wanneer de druif niet optimaal rijp is geoogst).

SMAAK

Vlezige, gulle aanzet. Volop sap en een wel heel hoog joie-de-vivre-gehalte dit jaar. Type (gevaarlijke) 'doordrinker'. De Cabernet Sauvignon zorgt voor de structuur in de blend, Merlot en Grenache geven de wijn een meer dan gul/verleidelijk karakter. Volop generositeit! Het resultaat is groter dan de som der delen!

CULINAIR

Sappig lamsvlees en eersteklas rundvlees, bij voorkeur in de buitenlucht bereid. Licht gekoeld ook een verrassend goede combinatie met steak tartare. Tenslotte gerijpte (koemelk)kazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top