Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€7,95

Expressif
4 Cépages 2019
Pays d'Oc IGP

De assemblage is ieder jaar (iets) anders, toch heeft de wijn een heel eigen constant gezicht.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Expressif

BODEM

Wijngaarden gelegen nabij Argeliers. De bodem is er rijk aan kalk en klei.

VINIFICATIE

Na de oogst worden de verschillende druivenrassen apart gevinifieerd. De vergisting vindt plaats op temperatuurgecontroleerde cuves (17 graden). De wijn rijpt op de gistcellen die regelmatig worden opgeroerd (batonnage) voor extra extractie.

DRUIVEN

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier en Vermentino.

KLEUR

Bleke kleur; eerder zilvergrijs dan witgoud.

NEUS

Open en uitnodigende neus. Opvallend goed in lijn met voorgaande jaargangen Expressif Blanc. Volop wit fruit, maar ook bloesem, gelei van kweepeer en een fractie anijs. De herkomst van de druiven (de zonovergoten Languedoc) is niet direct herkenbaar in de neus en dat zien we eerder als een compliment dan als kritiek.

SMAAK

Zachte aanzet, mede door de geringe zuurgraad. Opvallend breed smaakoppervlak en een forse mate van concentratie. Bepaald niet verkeerd op dit heel bescheiden prijsniveau. Fraaie bitters in de finale. Een finale overigens, die lang, heel lang aanhoudt.

CULINAIR

Als betaalbaar aperitief misschien wel onverslaanbaar. Maar ook aan tafel zijn de mogelijkheden legio: combineren met knapperige groenten als asperges, diepe oesters, geroosterde gamba's en veel uit de pikante oosterse keukens.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top