The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Slanke, maar wel degelijk krachtige bourgogne. Verfijnd en allesbehalve mollig; juist strak en gedecideerd.
€ 29,95
Niet op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurBleek geelgoud met een zilveren schakering.
NeusOpen en uitnodigende neus. Fijne, delicate houttonen, licht geroosterd amandelschaafsel en gesmolten boter in de fase nét voordat het beurre noisette wordt. Zeer fijnbesnaard.
SmaakSlanke, maar wel degelijk krachtige aanzet. Verfijnd en allesbehalve mollig; juist strak en gedecideerd. In de lang nagalmende finale is het hout nog wat dominant, maar de ervaring leert dat de factor 'tijd' hier van belang is. Naar gelang de tijd verstrijkt, wordt het hout meer geabsorbeerd in de wijn. Het alcoholgehalte is ontegenzeggelijk fors (14,5%), maar het zit fraai verweven in de wijn waardoor het niet als storend wordt ervaren (ook in de neus is van enige bedwelming geen sprake).
BodemCuvée la Renommée is een assemblage van 2 percelen: Côte Rotie en le Paradis. Eerstgenoemde is een steile, op het zuiden gerichte helling, rijk aan kalk. Le Paradis is aangeplant in 1979 en kent eveneens een kalkrijke bodem.
VinificatieDe druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.
Dit verdraagt veel, heel veel aan tafel. Een lichte voorkeur voor exquise ingrediënten uit de zee heeft de wijn wel... Coquilles, kort aangezet in de roomboter, maar ook licht gerookte paling op toast. Voorts tarbot, heilbot en vooruit, sliptong. Ook rauwmelkse kazen als Petit Soumantrain.