Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€43,50

Eric Forest
la Roche 2019
Pouilly-Fuissé AOC

Kan zich meten met de top van de Côte de Beaune (Meursault, Puligny-Montrachet, Santenay).

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Eric Forest

BODEM

Piepklein perceel gelegen op een hoogte van 401 meter boven zeeniveau. Bodem van kalk en rots. Optimale zuidelijke expositie.

VINIFICATIE

De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten (25% nieuw eiken) waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Zacht geelgoud met een witgouden schakering.

NEUS

Nog wat gesloten, maar dat is niet verwonderlijk. Fraaie houttonen (geroosterd briochebrood, kokos, wat boenwas en de merg van een net geopende vanillepeul), maar ook de geur van ingelegde citroen en boerenboter. Forse mate van bodeminvloed: mineraliteit en de geur van natte stenen. Knap dat het geenszins bedwelmend is, terwijl het alcoholpercentage toch niet gering (14,5%) is; dat zit echt fraai geïntegreerd in de wijn.

SMAAK

Verfijnde, maar smaakkrachtige en echt intensieve ervaring. De frisheid en het exotische van een witte bordeaux op topniveau (referentie: Clos Floridène, Fieuzal), bijzonder dat te ervaren in een wijn uit Pouilly-Fuissé. Het hout is optimaal verweven in de wijn, nu al, en manifesteert zich voorbeeldig op de achtergrond. Strak, nergens lobbig of romig. De de zuren dragen bij aan de lengte en houden het elegant. Een finale zonder einde.

CULINAIR

Uiterst delicate dinerwijn en dat verlangt naar bereidingen van tarbot, heilbot en langoustines op klassiek en hoog niveau.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2023 / 2032

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top