Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€31,00

Eric Forest
l'AME Forest 2018
Pouilly-Fuissé AOC

Uiterst smaakvolle Bourgogne Blanc en vergeleken met het grote werk uit deze streek nog altijd heel betaalbaar.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Eric Forest

BODEM

"l’Ame Forest" is een assemblage van de percelen "la Côte", "les Tilliers", "la Bois Rosier" en "Carmentrants". "Les Tilliers" heeft een bodem van klei en kalk afkomstig van de zeefossielen van het type oester, ontstaan in het vroegste gedeelte van het Jura-tijdperk (Sinemurian). Dit zorgt voor een nobele uitdrukking van de Chardonnay-druif met veel fijnheid in de wijn. "La Côte" is een terroir met een mergel-kalk-bodem (Toarcian) en gelegen ten noorden van de rots van Vergisson. Deze bodem brengt een zeer mineralige, krachtige wijn voort met een grote lengte en een groot bewaarpotentieel. De druiven van "Carmentrants" geven vet en kracht aan de wijn. "La bois Rosier" tenslotte geeft frisheid aan de wijn.

VINIFICATIE

De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Relatief bleke kleur; subtiel bleekgoud geschakeerd.

NEUS

Zowel de bodem als het gebruikte eikenhout mogen spreken. De krijt-/kalkbodem laat zijn sporen na in de wijn, volop mineraliteit (natte stenen). Indrukken van verse gebakken briochebrood en echte bakkersgist zoals we dat kennen van de betere champagnes. Subtiel exotische vruchten, kort geroosterde hazelnoten en wat vanillemerg. Beluchten (karaf of royaal glaswerk) is zeker zinvol bij dit type wijn.

SMAAK

Vrij strakke aanzet, maar wel een eindeloos breed (en indrukwekkend!) smaakoppervlak. Ranke en o zo smaakvolle wijnzuren. Opvallend droog in de finale, niets lobbigs of 'diks'. Met frisse tegenzin verlaat de wijn de mond, wat een lengte! Doet verlangen naar culinaire tegenspel...

CULINAIR

Diner-/eetwijn op zeer hoog niveau: kabeljauw(haas) met een beurre noisette, Bresse-kip, dan wel kalfsvlees met morilles of cantharellen, romige truffelsoep, Saint Pierre uit de oven. Breed assortiment kazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top