Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€29,00

Eric Forest
Sur la Roche 2018
Mâcon-Vergisson AOC

Schoolvoorbeeld van een geslaagde macôn op een nog heel reëel prijsniveau.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Eric Forest

BODEM

Wijngaarden gelegen op de hellingen (400 meter hoogte) aan de voet van de rots van Vergisson. Oriëntatie op het noordoosten. Zeer steenrijke bodem. Het geheel is omgeven door en grenst aan de beroemde Pouilly-Fuissé wijngaarden.

VINIFICATIE

De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Subtiel licht gouden kleur met een zilveren schakering.

NEUS

Uitgesproken, maar nobele expressie. Schoolvoorbeeld van een geslaagde macôn op een nog heel reëel prijsniveau. We bevinden ons duidelijk in het zuiden van de Bourgogne; volop rijpheid en zon in de neus. Genereuze fruittonen, maar ook die zo herkenbare Chardonnay-tonen: boerenboter, echte vanille, licht geroosterde hazelnoten etc. Tel daarbij op dat de bodem ook nog eens spreekt (volop mineraliteit!) en het feest is compleet.

SMAAK

Direct monvullende aanzet en een materie die in eerste instantie wat lobbig overkomt, maar al vrij snel blijken de zuren dat effect in te dammen. De wijn is strakker dan de eerste slok doet vermoeden. Eenmaal in de mond is de rijping op eikenhout, beter: het effect daarvan, wat duidelijker waarneembaar dan in de neus. In de finale wordt die zuiverheid nog eens benadrukt. Alcohol is perfect opgenomen in het rijpe geheel.

CULINAIR

Heerlijke en krachtige eetwijn met een groot culinair potentieel: platte, Zeeuwse oesters, koud gerookte, wilde zalm en veel soorten ambachtelijke kazen (geit, schaap, koe).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top