€26,50

Domaine Tempier
2018
Bandol AOC

Dit is een Wijn die het moment kan en zal maken. Geen enkele, echte liefhebber zal dit achteloos laten afdalen. Dit is genieten, de wijn zuigt de aandacht naar zich toe - er is meteen sprake van een inspirerende dialoog - en oogst respect en waardering.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Provence

WIJNMAKER

Domaine Tempier

BODEM

Selectie van de verschillende percelen, veelal de jongere aanplant. Geringe opbrengst per hectare, één van de verklaringne voor de intensiteit van de wijn. Gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 20 jaar.

VINIFICATIE

Handmatige oogst op het moment dat de druiven nog een goede aciditeit beschikken, mede daardoor heeft de rosé een wat lager alcoholgehalte dan de rode wijnen van Domaine Tempier. Vervoer van de druiven in kratten van 30 kilo na een eerste selectie van het oogstmateriaal in de wijngaarden. Bij aankomst in de chai nogmaals een strenge selectie van de druiven. Na het ontstelen van de druiven volgt een zachte persing en een koude inweking om de gewenste kleur en fruit-aromas te verkrijgen. Daarna traditionele vergisting op temperatuurgecontroleerde cuves. Rijping gedurende 8 maanden voor botteling.

DRUIVEN

50% Mourvèdre, 28% Grenache, 20% Cinsault en 2% Carignan

KLEUR

Bleek oud-roze met een geelkoperen schakering. Meer kleur dan de modieuze Provence-rosés die nauwelijks meer van wit te onderscheiden zijn.

NEUS

Opvallend expressie dit jaar – wat een boeket! Floraal, positief vegetaal, subtiel gekruid. Citrusvruchten (limoen), buxus en kruisbessen, dus ook aroma's van de allerbeste Sauvignons.

SMAAK

Strelend tactiel mondcontact dankzij de romige textuur. Intens sappig met de sensatie van de rijpe, hele, gladde druif tussen tong en verhemelte. Zoals altijd een gigantische smaakoppervlak en op een elegante wijze mondvullend. Krachtig, maar niet massief, dankzij de autonome, zachte en ontspannende frisheid. De finale is een waar concert van dansende mondaroma's, contrasten en aanhoudende lengte. Formidabel. Uitzonderlijk hoog “wijn”-gehalte/vinositeit, zonder dat de alcohol naar voren komt.

CULINAIR

Wijn voor alle seizoenen – zeldzaam goed geschikt als winter-rosé. Tevens een groot voorrecht om dit onder zomerse omstandigheden tijdens een zorgvuldig bereidde buitenmaaltijd te mogen genieten. Bewaar-rosé ook. In de fijnste madras-kerry gewentelde langoustines (glazig/half rauw gegaard). Oursins (zee-egels), lauwwarme Oosterschelde kreeft of zacht geroosterde langoest of tijgergarnalen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top