Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€32,50

Domaine Tempier 2020
Bandol AOC

Domaine Tempier geeft een ontwikkelingspotentieel op van 5 jaar. Maar met nadrukkelijke vermelding dat veel langer mogelijk is ;-)

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Provence

WIJNMAKER

Domaine Tempier

BODEM

Een wat koeler gelegen perceel, op zo'n 300 meter hoogte, met een oppervlakte van 18 ha. Door Domaine Tempier verworven in 2016. 25-30 jaar oude stokken. Verschillende druivenrassen aangeplant, zowel wit als blauw. Een deel van de oogst wordt gebruikt voor de rosé.

VINIFICATIE

Vergisting op RVS en aansluitend rijping gedurende 10 maanden op grote houten foeders.

DRUIVEN

60% Clairette, 30% Ugni Blanc aangevuld met Rolle, Bourboulenc en Marsanne

KLEUR

Witgoud met een zachtgele schakering.

NEUS

Zachte tonen van rijp wit en geel fruit. Denk aan de rijpste peren, verse abrikoos en wijngaardperzik. Maar ook florale tonen, gist/vers gebakken brood, een fractie anijs en een voorzichtige impressie van de beste bloemenhoning. Geen spoor van oxidatie (dat zou gezien de assemblage en houtrijping niet verwonderlijk zijn). Hoe meer lucht, hoe indrukwekkender het wordt...

SMAAK

Compleet mondvullende aanzet, de wijn neemt echt beslag van de gehele mond. Indrukwekkend wit dat eigenlijk geen concurrentie, noch een referentie kent. Het drinken van deze wijn is voor velen een once-in-a-lifetime-experience. Krijgt u de kans? Doen! Machtig door de geringe zuren, onderscheidend door de 'bedruiving' en bovendien schaars, heel schaars. Gezien de warmte in de streek waar de druiven groeien is een compliment aan de wijnmaker voor het geringe alcoholpercentage (13,5%) absoluut op zijn plaats!

CULINAIR

Dé wijn bij een brandade de morue! Doorgaans geven we meer suggesties, maar neem van ons aan, een betere suggestie dan dit is er niet.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top