Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€89,00

Domaine les Aurelles
Aurel 2013
Coteaux du Languedoc AOP

Prachtige wijn met nogal veel warmte en een bescheiden zuurgehalte; met een fractie meer zuren zou het ultimum op het gebied van gewenste spanning en frisheid worden bereikt. Geen zorgen: de wijn is indrukwekkend en kan er volop van worden genoten. Saillant detail: de wijn is over een periode van vier dagen geproefd en werd onder invloed van zuurstof almaar beter.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine les Aurelles

BODEM

Wijngaarden aangelegd in terrasvorm op hellingen rijk aan grind en zandsteen. De grindlaag, op sommige plekken tot wel 15 meter diep (!), stamt uit het Villafranchien. Het gebruik van herbiciden en pesticiden is uitgesloten. Biodynamische wijnbouw.

VINIFICATIE

Handmatige oogst in verschillende ‘passages’, de plukkers gaan tot wel vier keer langs de ranken om de druiven in optimale rijpheid te kunnen oogsten. Na vergisting, met natuureigen gisten, rijpt de wijn zo’n 24 maanden op een combinatie van RVS en eikenhouten vaten (350 liter).

DRUIVEN

100% Roussanne.

KLEUR

Krachtig, blank strogeel met een gouden schakering. Knap vitaal voor een zuidelijke wijn van deze leeftijd.

NEUS

Voorbeeldige precisie in het rijke boeket en een uiterst pure druivenexpressie. Honing- en harstonen, volop gekonfijte vruchten van het type perzik en abrikoos. Frappante overeenkomst met de Roussanne Vieilles Vignes van Château de Beaucastel.

SMAAK

Rijke, warme structuur. Alcohol speelt daarbij een belangrijke rol. Romige textuur en verfijnde smaakintensiteit. De wijn bezit een indrukwekkend smaakoppervlak, zonder dat er sprake is van enige logheid. Bescheiden wijnzuren die wat moeite hebben om de zoet-warme weelde van repliek te dienen. Toch er is ook de zachte frisheid van de overrijpe vrucht. Indrukwekkende lengte, toch ook volop finesse.

CULINAIR

Complexe, gastronomische wijn. Ideale begeleider van weelderige gerechten. Geroosterde kreeft, parelhoen met morilles.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 2017

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top