Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€15,95

Domaine Frédéric Berne
Granit Rose 2020
Beaujolais Lantignié AOC

Vergeet de modewijnen van weleer uit deze streek (primeur, nouveau) en waardeer deze Granit Rose om z'n gelukzalig karakter.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Beaujolais

WIJNMAKER

Domaine Frédéric Berne

BODEM

Lantignié is een klein dorp (700 inwoners) dat niet tot de 10 Crus wordt gerekend, maar wel de status heeft van een Beaujolais-Village. De ligging is gunstig, net ten westen van Regnié (een van de Crus) en de bodem rondom Lantignié bestaat uit een ondergrond van graniet met een zanderige toplaag. Juist op een dergelijke ondergrond staan de Gamay-stokken het liefst en kunnen de druiven onder de gunstigste condities rijpen.

VINIFICATIE

In conversie naar biologische wijnbouw.

DRUIVEN

100% Gamay

KLEUR

Dieppaars met de nodige transparantie; supervitale kleur!

NEUS

Vrolijk stemmende neus barstensvol fruittonen. Maar dat niet alleen, de wijn beschikt ook over een serieuze kant: graniet is de perfecte bakermat voor de Gamaydruif en dat wordt hier bevestigd. Heel duidelijke bodemexpressie: vurig en duidelijk druivenstokken die op een granieten ondergrond staan. Voorts frambozenconfiture, kersen en zwarte bessen. Bekoorlijk.

SMAAK

Een ongebreidelde dosis sap komt de mond binnen. En zoals in de neus al werd 'aangekondigd', heeft deze wijn een heel positieve invloed op het humeur. Voldoende structuur, maar niet meer dan dat; precies wat past bij het type wijn. Krokante, maar bovenal sappige tannines. Een beaujolais uit het boekje... vergeet de modewijnen van weleer uit deze streek (primeur, nouveau) en waardeer deze Granit Rose om z'n gelukzalig karakter.

CULINAIR

Gevogeltewijn bij uitstek. Denk aan een 'gevlinderde' kwaliteitskip uit de oven of een in z'n geheel gegaard kwarteltje. Salade met gerookte eendenborst. Maar ook het 'experiment' met 'oeufs en meurette' viel in de smaak tijdens een proefsessie.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top