Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,95

Domaine Frédéric Berne
Granit Rose 2019
Beaujolais Lantignié AOC

Een van de best denkbare rode voorjaars- en zomerwijnen. Schenk bij voorkeur iets gekoeld, dan komt de Gamay-druif het beste tot zijn recht.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Beaujolais

WIJNMAKER

Domaine Frédéric Berne

BODEM

Lantignié is een klein dorp (700 inwoners) dat niet tot de 10 Crus wordt gerekend, maar wel de status heeft van een Beaujolais-Village. De ligging is gunstig, net ten westen van Regnié (een van de Crus) en de bodem rondom Lantignié bestaat uit een ondergrond van graniet met een zanderige toplaag. Juist op een dergelijke ondergrond staan de Gamay-stokken het liefst en kunnen de druiven onder de gunstigste condities rijpen.

VINIFICATIE

In conversie naar biologische wijnbouw.

DRUIVEN

100% Gamay

KLEUR

Helder en jeugdig paars; de kleur straalt kracht uit.

NEUS

Dit is de essentie van de Gamay-druif: zeldzaam pure vruchtenintensiteit en volledig gevrijwaard van houtinvloeden. Ranke rode vruchtentonen, geen overdaad. Bovendien spreekt de bodem: vuursteen en graniet zijn heel goed waarneembaar. Uitnodigend!

SMAAK

Fijne, haast delicate aanzet met direct dat speelse, maar niet te gemakkelijke mondgevoel. Tannines zijn hier van het 'krokante' type, de associatie met een 'bite' in een verse druif is niet ver weg. Dit type wijn staat bovendien aardig dichtbij de rijpe druif. Kundig gedoseerde zuurgraad die de verteerbaarheid benadrukt en bevordert. Goede lengte! Het alcoholpercentage is wat afgenomen ten opzichte van de vorige jaargang, dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.

CULINAIR

Gevogeltewijn bij uitstek. Denk aan een 'gevlinderde' kwaliteitskip uit de oven of een in z'n geheel gegaard kwarteltje. Salade met gerookte eendenborst. Maar ook het experiment met 'oeufs en meurette' viel in de smaak tijdens een proefsessie.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top