Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€16,25

Domaine des Deux Clés
Clés en Main 2019
Vin de France

De roots van de wijnmakers liggen in de Bourgogne en het delicate karakter van rode bourgognes proberen ze ook hier te realiseren. En dat lukt bewonderenswaardig goed!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

LANGUEDOC

WIJNMAKER

Domaine des Deux Clés

BODEM

Wijngaarden gelegen op 300 meter boven zeeniveau; relatief koel. Stokken zijn gemiddeld 71 (Carignan) en 41 (Syrah) jaar oud.

VINIFICATIE

Het sap van de verschillende druivenrassen vergist en rijpt separaat van elkaar, deels op betonnen cuves, deels op RVS.

DRUIVEN

90% Carignan en 10% Syrah

KLEUR

Purperpaarse, supervitale kleur. Behoorlijke transparantie.

NEUS

Opvallend kruidige neus; kenmerkend voor de Carignan-druif (die in dit geval 90% van de assemblage voor zijn rekening neemt). Laurier, rozemarijn, tijm etc. In één woord samengevat: garrigues! Ofwel, alles wat groeit op kale rotsen in de Languedoc. Maar ook drop en zelfs wat delicatere tonen als zwarte thee en rozenblad. Fractie eucalyptus.

SMAAK

Uitzonderlijk pure aanzet; dit is wat je noemt 'wijn zonder opsmuk'. Echt ontroerende puur. Je proeft de ruige natuur terug in de wijn. Ongenuanceerd, maar wel met een grote mate van verfijning. Krokante tannines, verfijnde textuur en een ongebreidelde dosis sap. Plezierwijn voor de gevorderde drinker. Basaal, maar zeker niet streng. Voor deze regio een uiterst bescheiden alcoholgehalte. Serieuze lengte.

CULINAIR

Serieuze, gespierde tegenspeler: alles van de rooster met meesterhand geprepareerd en gerijpt rundvlees en wildzwijn. Maar ook gekruide stoofgerechten (ossenstaart) en confit de canard.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2027

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top