Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€18,50

Domaine des Deux Clés
2020
Corbières AOC

Innemende en intrigerende wijn. Met klem aanbevolen!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

LANGUEDOC

WIJNMAKER

Domaine des Deux Clés

BODEM

Percelen gelegen op 300 meter boven zeeniveau, relatief koel. Bodem rijk aan kalk en klei.

VINIFICATIE

De vinificatie van de verschillende druivenrassen gebeurt separaat. Daarna assemblage en rijping op beton en eikenhout (slechts 8% van het sap; drie jaar oude vaten).

DRUIVEN

Carignan, Grenache Noir en Syrah

KLEUR

Hecht dieppaars; superkleur!

NEUS

Ruige geur; het lijkt wel of de onherbergzaamheid van het gebied wordt weerspiegeld in de wijn. Volop garrigues, wilde kruiden, rozenblad en huisgemaakte vruchtenconfiture. Ook aardig wat animale tonen zoals paardenvacht en stal. Voorts zwarte peper en bosgrond. Fascinerende neus!

SMAAK

Ook de aanzet is wat ruig, weerbarstig zo je wil. Ongepolijst, maar zeer innemend. Vlezig en volop contrasten biedend. Stevige, maar krokante tannines en een ongebreidelde dosis sap. Dankzij de redelijk hoge ligging van de wijngaarden beschikt de wijn over een goede zuurgraad.

CULINAIR

Vrijwel alles uit de gietijzeren pan... Stoofgerechten genieten de voorkeur (rund, wildzwijn of een kruidige pulled pork), maar ook vlees bereid boven een vuurtje van wijntwijgen...

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2029

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top