Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,95

Domaine de la Perrière
Cuvée les Granges 2020
Chinon AOC

Hét schoolvoorbeeld van een klassieke chinon: rank, voldoende rijp, sappig, voorzien van de krokantste tannines en gezegend met een adembenemende verteerbaarheid…

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Loire

WIJNMAKER

Domaine de la Perrière

BODEM

De wijngaarden liggen in Cravant-les-Coteaux (appellation Chinon).

VINIFICATIE

De wijnen van Domaine de la Perrière dragen het ‘Haute Valeur Environnementale’-logo. Zowel in de wijngaard als tijdens de wijnbereiding, wordt op verantwoorde wijze gewerkt.

DRUIVEN

100% Cabernet Franc

KLEUR

Robijnrode kleur met een duidelijke transparantie.

NEUS

Cabernet Franc wil wel eens ruiken naar groene paprika, met name wanneer de druiven net niet voldoende rijp waren op het moment van de oogst. Dat is hier niet het geval! Dit is optimaal rijpe Cabernet Franc zoals we 'm maar wat graag zien (en drinken!). Confiture van frambozen, zwarte peper, verpulverde kruidnagel en zwart geblakerde rode paprika.

SMAAK

Ook in de smaak blijkt dat het oogstmateriaal goed rijp is geweest: sappige aanzet en ruim voldoende concentratie. Maar wel die voor de druif zo kenmerkende frisheid en niet te vergeten de haast ouderwets krokante tannines! Echt alsof je in de wijngaard staat en bijt in een clandestien geplukte druif, zo recht van de wijnstok. Plezierig dat het alcoholpercentage zo bescheiden is!

CULINAIR

Zo'n klassieke rode wijn verlangt naar gerechten uit de klassieke Franse keuken. Denk aan boeuf bourguignon, cassoulet, coq au vin. Of, als u er van houdt: oeufs en meurette!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top