Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€15,75

Domaine de la Croix
Irrésistible Rosé 2020
Côtes de Provence AOC CC

Très classique deze rosé uit de Provence.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Provence

WIJNMAKER

Domaine de la Croix

BODEM

De wijngaarden zijn rondom het domein gesitueerd en profiteren van de nabijheid van de Middellandse Zee. Hemelsbreed bedraagt de afstand tot de zee nog geen kilometer en het vele water heeft een temperende werking op de temperatuur in de wijngaarden.

VINIFICATIE

Het gros van de druiven wordt er handmatig geplukt en alle percelen worden bewerkt volgens de zogenaamde ‘lutte raisonnée’, een duurzame werkwijze met bijzonder veel respect voor de natuur.

DRUIVEN

Grenache, Mourvèdre, Cinsault, Syrah, Cabernet Sauvignon, Tibouren en Rolle.

KLEUR

Klassieke kleur voor een Provence-rosé: teder bleekroze met zelfs een bleekgouden schakering.

NEUS

Super delicate neus met verfijnde vruchten- en kruidentonen. Veel rosés en imitatie-Provence-rosés bieden een overdaad aan snoeperig rood fruit; dit bevindt zich aan de andere kant van het spectrum. Ingetogen fruit, genuanceerd en evenwichtig. Rode bosaardbeitjes en vers geplukte frambozen. Dat wordt aangevuld met frisse hints van gekneusd muntblad en dille. Met gesloten ogen is het gemakkelijk wegdromen naar een Provençaals terras...

SMAAK

De aanzet is even delicaat als de neus doet vermoeden (of: beloven). Maar eenmaal in de mond ontvouwt de wijn zich als een heuse pauwenstaart. Breed smaakoppervlak met zelfs een voorzichtige tanninestructuur. Forse smaakkracht, maar dankzij de ranke zuren worden frisheid en doordrinkbaarheid gewaarborgd. Het verlangen naar een tweede, derde etc. slok dient zich snel aan.

CULINAIR

Perfect in combinatie met enkele fraaie Provençaalse gerechtjes. Denk aan een smeuïge tapenade, een brandade de morue of beignets van courgette.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top