€53,50

Domaine Tempier
Cuvée La Migoua 2017
Bandol AOC

De chambolle musigny van het zuiden!

VOORRAADSTATUS

Te reserveren

LAND

Frankrijk

STREEK

Provence

WIJNMAKER

Domaine Tempier

BODEM

Wijngaard van 6 hectare met een kleihoudende kalkbodem uit de periode Muschel-kalk. De stokken zijn gemiddeld 43 jaar oud en voor 2/3 vol zuid, voor 1/6 oost en voor 1/6 west georiënteerd. De wijngaarden liggen op een hoogte van 270 m.

VINIFICATIE

Al de rode wijnen worden op dezelfde wijze gevinifieerd: integrale verwijdering van de stelen en een vergisting onder gecontroleerde temperatuur op roestvrij staal. De druivenkoek blijft in takt (dus geen pigeage, d.w.z. breken van de druivenkoek). Eenmaal per dag wordt het sap of de wijn in wording over de druivenkoek gesprenkeld voor een optimale extractie. De duur van het inweekproces varieert naar gelang de oorsprong der druiven, ten einde te behouden wat de stok ons schenkt. Daarna de appelmelkzurengisting en een opvoeding gedurende 18 tot 20 maanden op eikenhouten foeders van 25-75 hl.

DRUIVEN

Mourvèdre (50 à 65%), Grenache (15 à 20%), Cinsault (25 à 30%) en Syrah (5 à 10%)

KLEUR

Warm, krachtig kersrood met de schakering zwart en fractioneel mahonie.

NEUS

Ook hier een zeldzaam klassieke Tempier-expressie, nog een fractie intenser dan Cuvée Pour Lulu: kastanje-, ceder- en zoethout, leer, eucalyptus en uiteraard volop zeewier/jodium en florale tonen (rozen).

SMAAK

Wat een binnenkomst weer en wellicht nog wat opulenter dan gebruikelijk maar volop elegantie en finesse. In een zeer gevarieerde materie met een onbegrensd smaakoppervlak. 15% alcohol en de weelde danst en zoekt op een onbeschaamd verleidelijke wijze de smaakpapillen op. Indrukwekkende balans. Dit is werkelijk de chambolle musigny van het zuiden – een zoete weelde in het gareel gehouden door gepolijste tannines en een verrukkelijke fraicheur. Opnieuw een fenomenale lengte – de wijn is de mond niet uit te krijgen!

CULINAIR

Grote, verfijnde diner-/wildwijn: lamszadel, wildzwijn, vleugelwild, orgaanvlees (kalfsnier of zwezerik al dan niet met truffels), maar ook op de huid gebakken of in de oven gegaarde vis of een bouillabaisse van topkwaliteit.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

0 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top