€35,00

Domaine Tempier
Cuvée Classique 2017
Bandol AOC

Une Grande Cuvée als hommage aan Lulu Peyraud.

VOORRAADSTATUS

Te reserveren

LAND

Frankrijk

STREEK

Provence

WIJNMAKER

Domaine Tempier

BODEM

Kleihoudende kalkgrond van de 4 wijngaarden van het domein. Het betreft een assemblage van de verschillende wijngaarden. Opbrengst van 35 tot 38 hl/ha. Geen gebruik van herbiciden en pesticiden.

VINIFICATIE

Al de rode wijnen worden op dezelfde wijze gevinifieerd: integrale verwijdering van de stelen en een vergisting onder gecontroleerde temperatuur op roestvrij staal. De druivenkoek blijft in takt (dus geen pigeage, d.w.z. breken van de druivenkoek). Een maal per dag wordt het sap of de wijn in wording over de druivenkoek gesprenkeld voor een optimale extractie. De duur van het inweekproces varieert naar gelang de oorsprong der druiven teneinde ten einde te behouden wat de stok ons schenkt. Daarna de appelmelkzurengisting en een opvoeding gedurende 18 tot 20 maanden op eikenhouten foeders van 25-75 hl. De wijnen worden niet gefilterd.

DRUIVEN

75% Mourvèdre, 15% Grenache, 9% Cinsault en 1% Carignan

KLEUR

Somber pioenroos-rood met de schakering zwart en paars.

NEUS

Zeldzaam klassieke Tempier-expressie: jodium, tijm, rozemarijn (rots/garrigues-mineraliteit), leer, roostertonen (houtteer) en gedroogde, zwarte pruimen. Dit roept onmiddellijk herinneringen op aan de allerbeste Cuvées Spéciales van twintig, dertig jaar geleden die overigens nu nog steeds heel goed zijn.

SMAAK

Het jaar zal het gewild hebben: contrast, karakter en structuur komen voor de gebruikelijke, vruchtvlezige verleidelijkheid van de basiscuvée. De wijn bezit een fenomenale lengte en lijkt een flinke scheut “Cabassaou” meegekregen te hebben. De balans is helemaal goed, de frisheid draagt de wijn en de tannines spreken, maar op een beschaafde manier. Absoluut formidabele wijn die heel wat van de grote cuvées la Migoua, la Tourtine en Cabassaou op een geheel natuurlijke wijze in zich heeft.

CULINAIR

“Pour Lulu” biedt evenveel culinair- als bewaarpotentieel terwijl de proever nu toch ook al volop geniet. Heerlijk eigenzinnige en fascinerende diner- en wildwijn: zomerhert, haas, lamsvlees en voor de visliefhebbers een zeer rijke, smeuïge bisque de homard en bouillabaisse.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top