Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€10,75

Domaine la Chapinière
Sauvignon Blanc 2020
Touraine AOC

Nog altijd zeer herkenbaar, maar een fractie slanker en strakker dan voorheen.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Loire

WIJNMAKER

Domaine la Chapinière

BODEM

De wijngaarden hebben een zuid oostelijke oriëntatie en liggen zo'n 200 meter boven zeeniveau. Een stevige kleibodem van vuursteen. De stokken zijn gemiddeld 32 jaar oud.

VINIFICATIE

Nachtelijke, mechanische oogst. Handmatige voorselectie in de wijngaarden door middel van het verwijderen van de ongewenste trossen. Laatste selectie op de mat voor de kelders. Het inweekproces op de vaste deeltjes duurt 10 tot 15 dagen. Daarna worden de vaste deeltjes verwijderd voordat de gisting op gang komt. Een langdurige alcoholische gisting met temperatuurcontrole (16 graden C). Geen appelmelkzurengisting. Lagering op de kleine vaste deeltjes gedurende 6 maanden.

DRUIVEN

100% Sauvignon Blanc

KLEUR

Bleke kleur met een voorzichtige groengrijze schakering.

NEUS

Sauvignon Blanc in optima forma: kruisbes, (gelei van) groene appel, gekonfijte citroenschil, limoensap, vers gemaaid gras en ga zo maar door. Alle kwintessens van de druif zijn vertegenwoordigd. De voor la Chapinière zo herkenbare rijpheid van het oogstmateriaal is ook deze jaargang waar te nemen. Ook de vuursteenbodem spreekt.

SMAAK

Verkwikkende aanzet en een heerlijk opwekkend effect zodra de wijn de smaakpapillen beroert. Meer fraîcheur en wat minder rondeur dit jaar; de geoefende proever zal wellicht opmerken dat de wijn over een iets hogere zuurgraad beschikt dan voorheen. Door de oogst iets te vervroegen, probeert men te voorkomen dat het suikergehalte wat al te hoog oploopt. Goed gelukt! En bijkomend voordeel: het alcoholpercentage is fors gedaald (van 14,5% naar 13%) ten opzichte van jaargang 2019.

CULINAIR

Een heel klassieke combinatie is die met hét geitenkaasje (Crottin Chavignol) uit de Loire. De liefhebber wikkelt er een reepje spek om en bakt ze kort in een hete pan. Het rinse karakter van de wijn sluit ook naadloos aan bij witte en groene asperges. Visliefhebber? Oesters en tartaar van wilde zalm of tonijn.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top