Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,75

Domaine de Joÿ
la Vie en Joÿ 2018
Côtes de Gascogne IGP

Vief, smakelijk, goed gevuld en door de subtiele kruidigheid onderscheidt ie zich van menig glas uit Bordeaux in dezelfde prijsklasse.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Sud-Ouest

WIJNMAKER

Domaine de Joÿ

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon

KLEUR

Fraaie robijnrode kleur met enige ontwikkeling.

NEUS

Krachtige, maar bovenal rijpe neus. De zon heeft volop geschenen in de zomermaanden van 2018; zo veel is direct duidelijk. Zwarte bessen en bramen, eucalyptus, cederhout en een opvallende dosis grafiet-/potloodslijpsel (we waanden ons stiekem even in Pessac-Léognan). Heel licht bedwelmend terwijl het alcoholgehalte relatief bescheiden is (13,5%).

SMAAK

Plezierige entree en dat wordt mede veroorzaakt door de rijpheid die we in de neus al meenden te ontwaren. Goed rijp, maar zonder dat het neigt naar enige vorm van overrijpheid. Fraaie vulling, solide tannines die aardig zijn omgeven door een goede dosis sap. De tannines zijn bovendien zacht en fraai afgerond.

CULINAIR

Voor de wijn-spijs-tips voor la Vie en Joÿ rouge hebben we navraag gedaan bij de Gesslers: BBQ, pizza en, licht gekoeld, bij charcuterie waren hun suggesties en daar kunnen we ons prima in vinden!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top