Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,95

Devois de Perret
2020
Languedoc AOP

De liefhebber van wat machtiger wit komt hier volop aan zijn/haar trekken.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine Devois du Perret

BODEM

De wijngaarden zijn gelegen in en om Assas (Hérault). De kou uit het noorden kan de streek vrijwel niet bereiken dankzij de beschermende werking van de Cevennen. De enige verkoeling wordt geboden door de Middellandse Zee. De bodem bestaat uit klei en kalk en is bedekt met rolkeien.

VINIFICATIE

De druiven worden 's nachts geoogst. Na de vergisting -die 15 dagen in beslag neemt- rijpt de wijn nog enige tijd in contact met de gistsporen voor meer smaakextractie.

DRUIVEN

50% Vermentino, 30% Grenache Blanc en 20% Roussanne

KLEUR

Zachtgeel met een witgouden schakering. Wat bleker dan de vorige jaargangen.

NEUS

Zeer herkenbaar inmiddels; Devois de Perret onderscheidt zich echt (in positieve zin) van andere witte wijnen uit de grote Languedoc. Met name de Vermentino en Roussanne zijn van nature expressieve druiven en dat blijkt hier eens te meer. Volop rijp wit fruit, met name abrikozen en witte perzik in een optimaal rijp stadium. Ook florale tonen en subtiel zuivel (volvette ambachtelijke vanillekwark). De Grenache Blanc zorgt voor tegenwicht en daardoor voor balans.

SMAAK

Echt rijpe, maar niet overdadige entree. De wijn is gul en neemt met plezier beslag van de gehele mond. Subtiel lobbige textuur; enige opulentie kunnen we de wijn niet ontzeggen. Maar tegelijkertijd is er sprake van goede zuren en fraaie bitters richting finale. Zodoende is er meer dan voldoende spanning en contrast. De kundige wijnmakers van le Cellier du Pic hebben het alcoholgehalte beperkt weten te houden tot 13% en dat verdient niets dan lof in deze warme hoek van de Languedoc. Uiterst origineel glas wijn!

CULINAIR

Gevogeltewijn bij uitstek. Maar ook wat uitgesprokener smaken uit met name de Oosterse keuken, zullen een heel dankbare tafelgenoot van deze Devois de Perret vormen. Denk aan een kruidige curry of gerechten met een goed contrast tussen zout/pikant en zoetere elementen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top