€8,95

€8,06

Devois de Perret
2018
Languedoc AOP

Een heel welkome aanvulling op het assortiment. Onderscheidend in de allerbeste zin van het woord.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine Devois du Perret

BODEM

De wijngaarden zijn gelegen in en om Assas (Hérault). De kou uit het noorden kan de streek vrijwel niet bereiken dankzij de beschermende werking van de Cevennen. De enige verkoeling wordt geboden door de Middellandse Zee.

VINIFICATIE

DRUIVEN

50% Vermentino, 30% Grenache Blanc en 20% Roussanne

KLEUR

Opvallend bleke, zachtgele kleur met een zilvergrijze gloed.

NEUS

Zeer uitbundige, uiterst florale neus. Alle drie de druivenrassen zijn van nature vrij uitgesproken; de combinatie van de drie maakt het er niet ingetogener op. Voor een overdaad aan parfum is gewaakt, maar geurig is het zeker. Volop steenfruit, maar ook florale tonen, tropische vruchten en verse vanillemerg. Ook wat zuivel (crème fraîche, verse kwark). Echt uitnodigend.

SMAAK

Dit maakt, zoals verwacht, een heel overtuigende entree in de mond. Nadat deze trilogie van druiven beslag heeft genomen van de mond, lijkt zij niet voornemens de mond weer te verlaten… De wijn is gezegend met een natuurlijke opulentie. Degelijke smaakconcentratie; haast een smaakexplosie. De zuurgraad is vrij gering, maar dat past goed bij het type wijn. Gastronomisch zeer de moeite waard, mede door de ragfijne bitters in de finale.

CULINAIR

Gevogeltewijn bij uitstek. Maar ook wat uitgesprokener smaken uit met name de Oosterse keuken, zullen een heel dankbare tafelgenoot van deze Devois de Perret vormen. Denk aan een kruidige curry of gerechten met een goed contrast tussen zout/pikant en zoetere elementen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top