Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,25

Cantina di Custoza
Val dei Molini 2020
Garganega Garda DOC

Zuiver en droog; verschoond van enig restzoet. Chardonnay en Sauvignon Blanc moe? Alle begrip! Dit heeft de frisheid van een goede Sauvignon en het milde, mondvullende van een (houtvrije) Chardonnay. Proberen hoor!

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina di Custoza

BODEM

De wijngaarden liggen in Custoza, Salionze, onder het Gardameer in Italië. De stokken zijn 21 tot 26 jaar oud. De wijngaarden liggen in een zone die uitgesneden is door een gletsjer of ijskap (Morene) en de bodemsamenstelling bestaat uit een dikke laag klei met veel kalksporen.

VINIFICATIE

Oogst op traditionele wijze. Na een volledige alcoholische gisting, zorgt men voor een gedeeltelijke appelmelkzurengisting. Lagering gedurende 3 maanden, met een extra rustperiode op de fles van een maand.

DRUIVEN

100% Garganega

KLEUR

Witgoud met een zilvergrijze gloed.

NEUS

Milde expressie van met name wit en geel fruit, maar ook wat voorjaarsbloesem en bladkruiden. Meer specifiek: witte perzik, verse nectarine, meloen, jasmijn en dille. Uitnodigende neus. Aardig in lijn met voorgaande jaargangen, maar 2020 ademt iets meer frisheid en is minder floraal.

SMAAK

Zachte, verleidelijke aanzet. De in de neus aangekondigde mildheid wordt in de mond volledig waargemaakt (of benadrukt, zo je wilt). Wakker makende frisheid door de rinse zuren. Volop sappigheid. Zuiver en droog: wanneer de wijn de mond heeft verlaten, is de mond volledig schoon. Alcohol is niet als zodanig waarneembaar.

CULINAIR

Aanbevolen als smaakrijke lunchwijn die zeer breed inzetbaar is. Ook als terraswijn in combinatie met wat pittige tapas en/of antipasti een aanrader. Heel geschikt bij de creatieve gerechten met gewaagde accenten. Knapperige salades, pasta’s met zeevruchten, gefrituurde vis, schaal- en schelpdieren.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top