Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,25

€7,95

Cantina di Custoza
Val dei Molini 2019
Garganega Garda DOC

Echt een welkome aanvulling in een wijnlandschap dat wordt gedomineerd door Sauvignon Blanc en Chardonnay. Deze Noord Italiaan heeft in het verleden al heel wat harten sneller doen kloppen en ook deze jaargang zal menig liefhebber omarmen.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina di Custoza

BODEM

De wijngaarden liggen in Custoza, Salionze, onder het Gardameer in Italië. De stokken zijn 21 tot 26 jaar oud. De wijngaarden liggen in een zone die uitgesneden is door een gletsjer of ijskap (Morene) en de bodemsamenstelling bestaat uit een dikke laag klei met veel kalksporen.

VINIFICATIE

Oogst op traditionele wijze. Na een volledige alcoholische gisting, zorgt men voor een gedeeltelijke appelmelkzurengisting (waardoor er nog wat restsuiker is). Lagering gedurende 3 maanden, met een extra rustperiode op de fles van een maand.

DRUIVEN

100% Garganega

KLEUR

Opvallend bleke kleur, heel zachtgroen.

NEUS

Verleidelijke en vriendelijke neus, met volop wit en geel fruit. Tonen van witte perzik, Doyenne du Comice-peren en de frisheid van witte kruisbessen. Voorts lentebloesem en zuivel (crème fraîche, de rinse frisheid van yoghurt).

SMAAK

Zuivere en verfrissende aanzet. Fractie hogere zuurgraad dan voorgaande jaren, maar het kenmerkende wat 'mollige' karakter blijft. Goede vulling, rijp en een overtuigende dosis sap! In de finale tonen iets subtiele zilts.

CULINAIR

Aanbevolen als smaakrijke lunchwijn die zeer breed inzetbaar is. Ook als terraswijn in combinatie met wat pittige tapas en/of antipasti een aanrader. Heel geschikt bij de creatieve gerechten met gewaagde accenten. Knapperige salades, pasta’s met zeevruchten, gefrituurde vis, schaal- en schelpdieren.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top