Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,95

Cantina di Custoza
Val dei Molini 2019
Corvina Garda DOC

Heerlijk glas rood uit Veneto. Perfect alternatief voor Ripasso en Amarone wanneer men dat te zware kost (of te kostbaar) vindt.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina di Custoza

BODEM

Wijngaarden gelegen in Sona, de bodem is er rijk aan kalk.

VINIFICATIE

Na de alcoholische vergisting ondergaat de wijn een malolactische vergisting (waarbij de appelzuren worden omgezet in zachtere melkzuren). Pas na een rijping van 12 maanden op cuve en 3 maanden op fles wordt de wijn op de markt gebracht.

DRUIVEN

100% Corvina

KLEUR

Helder paarsrood; wat minder massief gekleurd dan voorgaande jaren.

NEUS

Heerlijk rijp! Zo (her)kennen we de Corvina! Amarone, dé topwijn uit Veneto, bevat doorgaans een forse hoeveelheid van deze druif (Corvina). Het is in de neus goed waar te nemen dat er verwantschappen zijn tussen beide wijnen. Optimaal rijpe vruchten, maar ook fruit dat reeds verwerkt is tot confiture (bramen, zwarte bessen). Fractie eucalyptus.

SMAAK

Zwoele, zelfs wat zoetrijpe aanzet. Niet verbazend overigens, in de neus werd het al voorzichtig aangekondigd... De verwantschappen met Amarone en Ripasso zijn duidelijk aanwezig, maar dit is slanker en beter benaderbaar. Bovendien aanzienlijk bescheidener in alcohol... Volop weelde en concentratie in de (lange!) finale.

CULINAIR

Alle aandacht voor 'minder vlees eten' ten spijt... Dit is een schot in de roos bij stoofgerechten (rund, lam) en gegrild rood vlees. Laat het dan wel vlees van onberispelijke kwaliteit zijn!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top