€11,25

Cantina di Custoza
Val dei Molini 2016
Corvina Garda DOC

Inmiddels durven we deze wijn bijna blind in te kopen en te verkopen. Stelt eenvoudigweg nooit teleur.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina di Custoza

BODEM

Wijngaarden gelegen in Sona, de bodem is er rijk aan kalk.

VINIFICATIE

Na de alcoholische vergisting ondergaat de wijn een malolactische vergisting (waarbij de appelzuren worden omgezet in zachtere melkzuren). Pas na een rijping van 12 maanden op cuve en 3 maanden op fles wordt de wijn op de markt gebracht.

DRUIVEN

100% Corvina.

KLEUR

Fraaie mahonierode gloed; forse mate van transparantie.

NEUS

Generositeit is hier het trefwoord. Confiture van zwarte vruchten (dadels, bramen), maar ook rode vruchten op alcohol. Iets zilts en dropachtigs (jodium, dragon, eucalyptus). Fascinerende neus waarin we keer op keer nieuwe elementen ontdekken. Benadert de rijpheid van de neus van een Ripasso.

SMAAK

Hartverwarmende en echt gulle aanzet. Fors mondvullende met opvallend smakelijke en goed gedoseerde wijnzuren waardoor knap is gewaakt voor overrijpheid. Enige stroefheid door de rulle tanninestructuur, maar met het nuiste culinaire tegenspel is dat eerder een pré. Door de zwoelheid wellicht iets té gemakkelijk, maar ja, of dat een nadeel is...

CULINAIR

Voortreffelijke, breed inzetbare dinerwijn. Vrijwel alle hoofdgerechten (wit- en rood vlees): konijn, orgaanvlees, kalf en kip. Maar ook op de huid gebakken, harde vis. Pasta’s met paddestoelen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top