Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€13,50

Croft
Distinction Port
Douro

Indrukwekkende combinatie van nauwkeurigheid en generositeit die de liefhebbers van kostbare vintage-ports zal ontroeren en fascineren voor een buitengewoon schappelijke prijs.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Portugal

STREEK

Douro

WIJNMAKER

Croft

BODEM

De wijngaarden liggen in het hart van de Douro vallei; een bergachtig gebied met rotspartijen opgebouwd uit schist. De wijngaarden zijn op terrassen aangelegd. De wortels dringen zich diep in de steenachtige bodem om op zoek te gaan naar water.

VINIFICATIE

Croft Distinction is een assemblage van de beste portsoorten. Houtlagering van vijf jaar in eiken vaten.

DRUIVEN

Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Amarela en Mourisco.

KLEUR

Robijnrood met een zwarte schakering in een extreem diepe en krachtige vorm.

NEUS

Vers gekneusde, optimaal rijpe druiven met prachtige en zeer rijpe vruchtentonen als aardbeien en bramen en honingachtige aroma’s als vijgen. Zeldzame fruitintensiteit die vergelijkbaar is met een jonge vintage port!

SMAAK

Optimaal versmolten aanzet. De textuur is rond en romig met een tastbare materie die een optimaal, tactiel mondcontact verschaft. Rijke materie zonder dat de alcohol (20%) domineert. Hoogwaardige “vineuze” accenten en verfijnde tannines gevolgd door een prachtige lengte en verfijning.

CULINAIR

Niet alleen een vorstelijke afsluiting van een rijke maaltijd, bijvoorbeeld bij een blauwschimmelkaas, maar ook een volwaardige dinerwijn bij een rijk hoofdgerecht met zoetcontrasten (duif met pruimen) of een vorstelijk nagerecht als een “millefeuille praliné”.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 20%

BRUIK-/HOUDBAAR

2015 / 2020

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top