The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
SmaakSuper aanzet: vlezige materie met enerzijds een fluwelen textuur en anderzijds even smaakrijke als krachtige tannines. Groot mondvolume met precies de frisheid voor een modelbalans. Duidelijk een van de beste Coudoulets van de laatste jaren. In de finale ervaren we veel reliëf en lengte en dit is een wel heel bruikbare troostprijs voor hen die Beaucastel (heel begrijpelijk) als “boven budget” ervaren!
BodemDe bodem bestaat uit kalkhoudende zandsteen afkomsig uit de zee en ontstaan in het Mioceentijdperk, bedekt met de door de Rhône aangevoerde Alpen-rolkeien zoals dit zo kenmerkend is voor de Châteauneufwijngaarden.
VinificatieHandmatige oogst en sortering van de druiven bij binnenkomst in de kelder. Dan volgt de Beaucastel-methode met een kortstondige, hevige verwarming (80 gr.C.) van de druiven. De druiven worden teruggekoeld tot 20 graden. Het voordeel van deze aanpak: natuurlijke resistentie tegen oxidatie en een onmiddellijk extractie van de kleurstoffen. Daarna volgt de klassieke inweking (12 dagen) en alcoholische vergisting op betonnen gistkuipen. Na de appelmelkzurengisting worden de wijnen van de verschilllende rassen geassembleerd voor een rijping op grote, eikenhouten foeders gedurende 6 maanden.
Pittige eetwijn met een een groot gastronomisch potentieel, orgaanvlees, lam, jong wildzwijn (marcassin). Gekruide vegetarische wok gerechten.
Specificaties
SoortRood
Oogstjaar2018
Bruikbaar2022
Houdbaar2035
Alcohol %14%
LandFrankrijk
StreekRhône
Druif/DruivenGrenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault
Reviews
93
100
Decanter
Lovely density and darkness to the colour, density of fruit too on the palate. Very well balanced, with dense, deep, grippy tannins. The Mourvèdre makes itself known this year - intense damson and liquorice on the long finish. A good value pick. 30% Grenache, 30% Mourvèdre, 10% Syrah, 10% Counoise, 10% Vaccarèse/Terret Noir/Muscardin, 3% Cinsault, 7% white varieties. Grenache and Cinsault fermented in cement, Syrah and Mourvèdre fermented in foudre.
93
100
The Wine Advocate
Tasted as a sample blended from several foudres, the 2018 Côtes du Rhône Coudoulet de Beaucastel features scents of sun-warmed stones and ripe raspberries. Medium to full-bodied, it's plush and open-knit, already giving a lot of pleasure, and finishing zesty and long. (91-93/100)