€25,00

Château de Beaucastel

Coudoulet de Beauc. 2015

Côtes du Rhône AOC

Een côtes-du-rhône waar vele châteauneufs bij verbleken...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

WIJNMAKER

Famille Perrin

BODEM

De bodem bestaat uit kalkhoudende zandsteen afkomsig uit de zee en ontstaan in het Mioceentijdperk, bedekt met de door de Rhône aangevoerde Alpen-rolkeien zoals dit zo kenmerkend is voor de Châteauneufwijngaarden.

VINIFICATIE

Handmatige oogst en sortering van de druiven bij binnenkomst in de kelder. Dan volgt de Beaucastel-methode met een kortstondige, hevige verwarming (80 gr.C.) van de druiven. De druiven worden teruggekoeld tot 20 graden. Het voordeel van deze aanpak: natuurlijke resistentie tegen oxidatie en een onmiddellijk extractie van de kleurstoffen. Daarna volgt de klassieke inweking (12 dagen) en alcoholische vergisting op betonnen gistkuipen. Na de appelmelkzurengisting worden de wijnen van de verschilllende rassen geassembleerd voor een rijping op grote, eikenhouten foeders gedurende 6 maanden.

DRUIVEN

30% Grenache, 30% Mourvèdre, 20% Syrah en 20% Cinsault.

KLEUR

Weer eens een zeer krachtige kleur. Zwart-paarsrood, zoals de beste Coudoulet-jaren.

NEUS

Rijp en verfijnd met een vinositeit (Kirsch) van de rijpste Pinot Noirs uit de Bourgogne met subtiele houtinvloed. Cederhout, laurier, kastanje en een weelde aan geconfituurde vruchten. Opvallend beschaafd boeket dit jaar.

SMAAK

Heerlijk vloeiende en subtiel zoetrijpe materie. Sappig en krokant zonder geforceerde concentratie. De juiste frisheid, voldoende ondersteund door smaakvolle tannines. De structuur is gericht op een combinatie van ongeremd genieten van een ‘vin plaisir’ voorzien van een fascinerende smaakweelde. Oppassen, achter deze directe verleiding gaat een grote rijkdom schuil en ook hier zal er sprake zijn van een rijke ontwikkeling. De wijn doet denken aan de legendarische Château de Beaucastel van het jaar 1962: "Kantwerk als een Chambolle Musigny!" Jacques Perrin.

CULINAIR

Pittige eetwijn met een een groot gastronomisch potentieel, orgaanvlees, lam, jong wildzwijn (marcassin). Gekruide vegetarische wok gerechten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 2030

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top