Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,75

Cantina Colli Vicentini
Sauvignon Blanc 2019
Vicenza DOC

Loepzuivere Sauvignon voor een werkelijk heel sympathieke prijs!

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

De druiven zijn afkomstig van percelen gelegen in de provincie Vicenza. De hoogte van de wijngaarden is zo'n 100-200 meter boven zeeniveau. De bodem is er rijp aan klei en kalk.

VINIFICATIE

De druiven worden ontsteeld en dan zacht gekneusd. Vergisting in RVS cuves met temperatuurcontrole. De wijn blijft gedurende 6 maanden in contact met de fijne gistsporen voor extra extractie.

DRUIVEN

100% Sauvignon Blanc

KLEUR

Stralend en frisgroen.

NEUS

Sauvignon Blanc in optima forma! Alle kwintessens van deze expressieve druif zijn vertegenwoordigd in deze wijn. Volop citrusfruit, vers gemaaid gras, kruisbessen, aspergenat etc. en zelfs het zo kenmerkende 'spoor van de kater' ontbreekt niet...

SMAAK

Strakke en heerlijk rinse aanzet, werkelijk voorbeeldig! Goed gedoseerde zuurgraad: smakelijke wijnzuren zijn onmiskenbaar aanwezig, maar op geen enkele wijze fel of dominant. Alcohol is fraai versmolten in het geheel en niet als zodanig waarneembaar. Opvallend droge afdronk in een deugdelijke en lange finale.

CULINAIR

Diepe oesters, gestoomde mosselen, knapperige salades, pasta's met zeevruchten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top