Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€12,95

Cantina Colli Vicentini
Pinot Nero 2020
Delle Venezie IGT

Vederlicht rood met een hoog dorstlessend gehalte.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

Wijngaarden met een goede zonexpositie (zuid-oost). De bodem is er rijk aan mergel en bevat een noemenswaardige hoeveelheid ijzer.

VINIFICATIE

Vergisting en inweking van de schillen op RVS-cuves op een temperatuur van 20-22 graden Celcius. Rijping deels op hout, deels op INOX.

DRUIVEN

100% Pinot Nero/Noir

KLEUR

Tedere kleur, als het sap van frambozen. Helder en optimaal transparant.

NEUS

Heel teder in de neus: geurend naar verse framboos, bosaardbeitjes en rode bessen. Lieflijk is hier het juiste woord. Enige invloed van de houtrijping lijkt waarneembaar als de wijn wat langer in contact is geweest met zuurstof.

SMAAK

Optimaal sappige aanzet. Superdelicaat, lichtvoetig en gezegend met een grote mate van fraicheur. Van tannines is hier vrijwel geen sprake, hooguit wat reliëf. Goed gedoseerde zuurgraad waardoor het lichtvoetige karakter nog maar eens benadrukt wordt. Het mag dan wonderlijk licht zijn, de wijn beschikt wel over een deugdelijke afdronk/finale.

CULINAIR

Delicate lunch-/eetwijn: sappig, wit vlees (parelhoen) en van het kalf de zwezerik. Op de huid geroosterde/gebakken vis en pasta's met zeevruchten, of gevuld met kaas en groenten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top