Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,75

Cantina Colli Vicentini
Pinot Nero 2019
Delle Venezie IGT

Het is geen echt alternatief voor de goede Pinots uit de Bourgogne, maar toch heeft deze wijn aardig wat van de authentieke Pinot(druif) dat door bourgogne-liefhebbers herkend en gewaardeerd zal worden. Met toegankelijkheid als extra.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

Wijngaarden met een goede zonexpositie (zuid-oost). De bodem is er rijk aan mergel en bevat een noemenswaardige hoeveelheid ijzer.

VINIFICATIE

Vergisting en inweking van de schillen op RVS-cuves op een temperatuur van 20-22 graden Celcius. Rijping deels op hout, deels op INOX.

DRUIVEN

100% Pinot Nero/Noir

KLEUR

Al aan de kleur is te zien dat we hier met een Pinot Noir te maken. Prachtig helder rood met een forse mate van transparantie.

NEUS

Ook in de neus zeer herkenbaar als een Pinot Noir (of - Nero in dit geval). Delicate rode vruchtentonen zoals aalbes, aardbei en gelei van framboos. Vrijwel geen houtinvloed waarneembaar.

SMAAK

Sappige entree, precies zoals we ons dat herinneren van voorgaande jaargangen van deze wijn. Fikse zuurgraad, maar juist daardoor zo aantrekkelijk; zeker in de warmere maanden van het jaar. Ouderwets krokante tannines, het is hier echt alsof je in een verse druif -zo van de stok- bijt. Alcohol (13%) is niet als zodanig waar te nemen.

CULINAIR

Delicate lunch-/eetwijn: sappig, wit vlees (parelhoen) en van het kalf de zwezerik. Op de huis geroosterde/gebakken vis en pasta's met zeevruchten, of gevuld met kaas en groenten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top