Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,75

Cantina Colli Vicentini
Pinot Nero 2018
Delle Venezie IGT

Het is geen echt alternatief voor de goede Pinots uit de Bourgogne, maar toch heeft deze wijn aardig wat van de authentieke Pinot(druif) dat door bourgogne-liefhebbers herkend en gewaardeerd zal worden. Met toegankelijkheid als extra.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

Wijngaarden met een goede zonexpositie (zuid-oost). De bodem is er rijk aan mergel en bevat een noemenswaardige hoeveelheid ijzer.

VINIFICATIE

Vergisting en inweking van de schillen op RVS-cuves op een temperatuur van 20-22 graden Celcius. Rijping deels op hout, deels op INOX.

DRUIVEN

100% Pinot Nero

KLEUR

Kenmerkend transparant maar voor pinot toch krachtig. Iets geëvolueerd.

NEUS

Ingetogen expressie, zeer nauwkeurig/zuiver met zwarte kersen met een nootachtige houtinvloed. In alle discretie buitengewoon harmonisch.

SMAAK

Sappig/krokante en speelse aanzet. De wijn bezit het lichtvoetige van de druif en het rijpe van het lokale klimaat. Gemakkelijk vloeiende materie die vrijwel gewichtloos langs de smaakpapillen lijkt te zweven. De wijn bezit een goed frisheid en de ranke tannines zorgen voor echte rode-wijn-impressie. Er zijn zowel overeenkomsten (elegantie) als contrasten (zon-invloed) met de Bourgogne-Pinots.

CULINAIR

Delicate lunch-/eetwijn: sappig, wit vlees (parelhoen) en van het kalf de zwezerik. Op de huid geroosterde/gebakken vis en pasta's met zeevruchten, of gevuld met kaas en groenten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top