€8,25

Cantina Colli Vicentini
Merlot 2017
Vicenza DOC

Indrukwekkend pure druivenexpressie – plezier, echt verleidelijke smaakrijkdom en tevens voldoende karakter zonder “grote-wijn-ambitie”... dat is genieten.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

De druiven zijn afkomstig van percelen gelegen in de provincie Vicenza. De bodem is er rijp aan klei en kalk.

VINIFICATIE

Voordat de druiven worden gekneusd wordt de gehele oogst ontsteeld. Vergisting in RVS (met temperatuurcontrole), daarna rijping in een combinatie van RVS en hout.

DRUIVEN

100% Merlot.

KLEUR

Krachtig robijnrood, iets mat met de schakering zwart en paars.

NEUS

Subtiel gekruid en krokant met een verleidelijke vruchtenrijkdom. Geblakerd eikenhout, dus houtteer zonder exces en goed passend bij de vruchtenexpressie van kersen en bramen.

SMAAK

Merlot en rijpe Pinot Noir komen soms dichter bij elkaar dan de afstand tussen Pomerol en Nuits Saint Georges doet vermoeden. Onschuldig gestructureerde, krokante en sappige materie met een goed evenwicht en een gedoseerde smaakkracht met ruim reliëf, contrast en lengte. Door de vruchtenrijkdom lijken de gepolijste tannines minder aanwezig maar dat is schijn. Hier hebben we wel degelijk te maken met een gestructureerde Merlot die in confrontatie met het passende gerecht (orgaanvlees) gaandeweg steeds beter tot uitdrukking komt.

CULINAIR

Uitdagende eetwijn met een gevarieerd culinair potentieel: op de eerste plaats orgaanvlees (kalfsnier en zwezerik), op de huid gebakken (inkt)vis, vleugelwild en vegetarische gerechten op basis van “aardse” groenten, dus met wortels.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top