Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€19,95

Clos des Lunes
Lune d'Argent 2020
Bordeaux AOC

Clos des Lunes ‘Lune d’Argent’ is een witte wijn die wordt gemaakt op Domaine de Chevalier (Grand Cru Classé, Graves) van Sémillon- en Sauvignon Blanc-druiven (70/30) uit de appellation Sauternes. Maar let wel: dit is, in tegenstelling tot 99 van de 100 wijnen uit Sauternes, absoluut droog.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Clos des Lunes

BODEM

De percelen liggen in de appellation Sauternes.

VINIFICATIE

Handmatige oogst op verschillende momenten (tries). Opvoeding deels op RVS, deels op barriques.

DRUIVEN

70% Sémillon en 30% Sauvignon Blanc

KLEUR

Zachtgeel met een witgouden gloed.

NEUS

Fraaie, evenwichtige neus met een duidelijke rol voor beide druiven. Exotische vruchten (gekaramelliseerde ananas, mango), natuurzeep en florale tonen van de Sémillon enerzijds en gekonfijt citrusfruit, kiwi en kruisbessengelei van de Sauvignon Blanc anderzijds. De wijn blijft zich onder invloed van zuurstof fors ontwikkelen in het glas. Een later geopende fles werd gedecanteerd; dat loont!

SMAAK

Pure luxe om dit te mogen proeven... Rijke, maar niet wulpse aanzet. Fraaie frisheid in een rijp en geconcentreerd geheel. Een grote rol is hier weggelegd voor de Sémillon-druif: echt een onderscheidend glas wijn daardoor. Grote mate van concentratie en kracht, maar de rinse zuren bieden tegenwicht. Subliem. De lengte is zonder einde...

CULINAIR

Subliem bij ravioli met kreeft. Ook geen gek idee om ‘m te schenken bij een mousse van gerookte vis of een vichyssoise. Maar ook de combinatie met een gerijpte geitenkaas pakte goed uit!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2029

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: 93/100

To Top