Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€19,00

Clos des Lunes
Lune d'Argent 2019
Bordeaux AOC

Clos des Lunes ‘Lune d’Argent’ is een witte wijn die wordt gemaakt op Domaine de Chevalier (Grand Cru Classé, Graves) van Sémillon- en Sauvignon Blanc-druiven (70/30) uit de appellation Sauternes. Maar let wel: dit is, in tegenstelling tot 99 van de 100 wijnen uit Sauternes, absoluut droog.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Clos des Lunes

BODEM

De percelen liggen in de appellation Sauternes.

VINIFICATIE

Handmatige oogst op verschillende momenten (tries). Opvoeding deels op RVS, deels op barriques.

DRUIVEN

70% Sémillon en 30% Sauvignon Blanc

KLEUR

Bleekgrijs met een frisgroene zweem.

NEUS

Optimale balans tussen beide druiven: het 'groene' van de Sauvignon Blanc wordt aardig getemd door de Sémillon en juist die druif, soms wat belegen, krijgt een 'boost' van eerstgenoemde. Tonen van appel, gist/brooddeeg en subtiel exotisch fruit. Bescheiden florale tonen. Na ruim zuurstofcontact neemt de intensiteit van de geur toe en de verscheidenheid aan vruchtentonen eveneens.

SMAAK

Het proeven van witte bordeaux (op enig niveau) blijft een feestje! De wijnen zijn onderscheidend door de grote mate van frisheid gecombineerd met de kundig gedoseerde houtrijping. Dat is hier niet anders! Overweldigend in smaak, maar in toom gehouden door de fraai verweven zuren. De wijn biedt volop reliëf en spanning. En een lengte die echt zijn weerga niet kent...

CULINAIR

Subliem bij ravioli met kreeft. Ook geen gek idee om ‘m te schenken bij een mousse van gerookte vis of een vichyssoise. Maar ook de combinatie met een gerijpte geitenkaas pakte goed uit!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2030

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top