Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,50

Clos de l'Abbe Dubois
Viognier 2020
Ardèche IGP

De eerste jaargang (2019) van deze wijn was in een vloek en zucht uitverkocht. Gezien de kwaliteit van deze 2020 zou het niet verwonderlijk zijn als het ook nu heel hard gaat...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Ardèche

WIJNMAKER

Clos de l'Abbe Dubois

BODEM

Hoger gelegen plateau met graniet en klei-kalkhoudende bodem, zeer rijk aan stenen. De wijngaard ligt op een hoogte van 350 m. Rauw, soms wat guur Ardèche-klimaat met een droge, warme zomer. De wijngaarden worden volgens het systeem van de weloverwogen aanpak (lutte raisonnée) bewerkt en het onkruid wordt niet chemisch maar mechanisch verwijderd.

VINIFICATIE

Mechanische oogst, directe persing en een statische klaring van de most (débourbage) door spontane sedimentatie (uitzakken van het troebeling veroorzakende materiaal). Gisting op een lage en gecontroleerde temperatuur (15-20 graden C.) met gebruikmaking van de natuurlijke gist van de druif. De appelmelkzurengisting wordt geblokkeerd en de wijn rijpt op roestvrij staal in contact met de fijne gistsporen.

DRUIVEN

100% Viognier

KLEUR

Fraai bleekgeel met een zilveren schakering.

NEUS

Buitengewoon goed herkenbare geur voor deze druif; echt model! Super aromatisch: volop steenfruit (abrikoos, wijngaardperzik), lentebloesem en peer in een optimaal rijp stadium. Van een te overdadig parfum is (gelukkig) geen sprake.

SMAAK

Compleet mondvullende aanzet, maar zwaar of log is het geenszins. Voor de druif zo herkenbare geringe zuurgraad en daardoor wordt het royale karakter nog eens bevestigd. Fractie bitters, de roze pompelmoes, in de finale. Het alcoholpercentage is keurig in toom gehouden (13,5%) en dat is geen sinecure in de hete Zuidelijke Rhône. Grootse lengte.

CULINAIR

Eet-/dinerwijn met karakter en een rijk potentieel om de gewaagd pikante en gevarieerde gerechten uit de exotische keukens te begeleiden. Dankzij de verkwikkende frisheid is er heel veel mogelijk: van asperges tot geroosterde kreeft en alle rauwe melk kazen met een zachte korst.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top