Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,50

Clos de l'Abbe Dubois
Syrah 2018
Ardèche IGP

Ongenaakbaar puur.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Ardèche

WIJNMAKER

Clos de l'Abbe Dubois

BODEM

De bodem bestaat uit kalkrijke klei met een toplaag van keien en stenen. Al sinds jaar en dag worden de wijngaarden van Domaine du Belvezet behandeld volgens de zogenaamde lutte raisonnée. Een werkwijze die de biologische wijnbouw benadert en waarbij het aantal bestrijdingsmiddelen in de wijngaarden wordt gereduceerd tot een absoluut minimum. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 meter.

VINIFICATIE

Klassieke vinificatie. Schilinweking gedurende 10 dagen; daarna volgt de zachte persing en aansluitend start de vergisting.

DRUIVEN

100% Syrah

KLEUR

Intens paarse kleur; neigend naar zwart.

NEUS

Uiterst gesloten wanneer de wijn zich net in het glas bevindt. Contact met zuurstof is hier met klem aanbevolen. Niet verwonderlijk overigens bij een (jonge) mono-cépage Syrah. Na beluchting impressies van drop, laurier, zwarte bramen en kersenconfiture. Bijzonder te merken dat de wijn zich zo blijft ontwikkelen onder invloed van zuurstof. Decanteren is een must.

SMAAK

Pure, zelfs wat massieve eerste indruk in de mond. Maar eenmaal in de mond blijkt dat alleszins mee te vallen; de wijn heeft in de beste zin van het woord een wat ongepolijst karakter, maar dat geeft 'm juist een heel eigen gezicht. De smakelijke wijnzuren blijken de juiste tegenpool en houden het geheel rank. Krokante tannines die volop reliëf bieden.

CULINAIR

Dé wijn voor gure herfst- en winteravonden. Wild (ree) of een stoofgerecht op basis van de minder courante delen (nek, schouder) van het wildzwijn of een kwaliteitsvarken. Rode kool als bijgerecht kan de verbindende factor tussen wijn en gerecht zijn.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top