Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,50

Clos de l'Abbe Dubois
Chardonnay 2020
Ardèche IGP

Bijzonder glas wijn: uitzonderlijk rijpe Chardonnay zonder dat er sprake is van overdaad.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Ardèche

WIJNMAKER

Clos de l'Abbe Dubois

BODEM

Hoger gelegen plateau met graniet en klei-kalkhoudende bodem, zeer rijk aan stenen. De wijngaard ligt op een hoogte van 350 m. Rauw, soms wat guur Ardèche-klimaat met een droge, warme zomer. De wijngaarden worden volgens het systeem van de weloverwogen aanpak (lutte raisonnée) bewerkt en het onkruid wordt niet chemisch maar mechanisch verwijderd.

VINIFICATIE

De druiven worden eind augustus, begin september geoogst. Bij het krieken van de dag, zodat de druiven niet te warm zijn op het moment van oogsten. Vergisting in RVS cuves met temperatuurbeheersing. De malolactische vergisting wordt geblokkeerd zodat de wijn optimaal fris blijft.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Bleekgeel, neigend naar witgoud.

NEUS

Houtvrij gevinifieerd en daardoor mooi zuiver en goed zo nu en dan Chardonnay puur te proeven. Volop tonen van echte bakkersgist en briochebrood. Ook wit fruit (peer, wijngaardperzik) en ongebrande noten. Na royaal zuurstofcontact wordt de wijn wat floraler en neemt de expressiviteit toe.

SMAAK

Heerlijk zachte, fris-lobbige aanzet. Rijp -de warmte van de Ardèche komt terug in de wijn- en behoorlijk mondvullend. Licht reliëf in de mond en de wijn beschikt over wat zilts/salmiak. Subtiele bitters in de lang nagalmende finale. Bijzonder glas wijn: uitzonderlijk rijpe Chardonnay zonder dat er sprake is van overdaad.

CULINAIR

Ideale wijn om te schenken bij tartaar van rauwe vis (tonijn, zalm) of sashimi.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top