Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,50

Clos de l'Abbe Dubois
Syrah - Grenache 2018
Côtes du Vivarais AOC

De ene wijnliefhebber (m/v) drinkt deze wijn jong om zo te genieten van de pure vruchtenexpressie; de ander gunt ‘m juist enkele jaren rust in de kelder en geniet pas na enkele jaren van de dan ontstane kruidigheid en de afgeronde tannines. Het is aan u!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Ardèche

WIJNMAKER

Clos de l'Abbe Dubois

BODEM

De bodem bestaat uit kalkrijke klei met een toplaag van keien en stenen. Al sinds jaar en dag worden de wijngaarden van Domaine du Belvezet behandeld volgens de zogenaamde lutte raisonnée. Een werkwijze die de biologische wijnbouw benadert en waarbij het aantal bestrijdingsmiddelen in de wijngaarden wordt gereduceerd tot een absoluut minimum. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 meter.

VINIFICATIE

Klassieke vinificatie op betonnen cuves. De verschillende druivenrassen vergisten afzonderlijk van elkaar. Pas als de basiswijnen gereed zijn, worden de componenten geassembleerd.

DRUIVEN

Gelijke delen Syrah en Grenache

KLEUR

Ferme dieprode kleur met enige transparantie.

NEUS

Opvallend pure vruchtenexpressie gecombineerd met een grote mate van bodemreflectie. Met de neus in het glas wanen we ons in de Zuidelijke Rhône (kruidigheid, rijpe rode vruchten, garrigues), maar tegelijkertijd is de associatie met de Beaujolais daar. Het vuursteen-aroma dat we tegenkomen in de beste wijnen uit de Beaujolais, is ook hier present. Uitnodigend en puur.

SMAAK

Sappige, maar opvallend solide en goed gestructureerde aanzet. Meteen de confrontatie met die heerlijk krokante tannines die zijn omgeven door een forse hoeveelheid sap. Ook in de mond die kenmerkende frisse puurheid. Sap, zuren en tannines vormen in deze wijn een perfecte driehoeksverhouding.

CULINAIR

Een wijn met kameleontische eigenschappen: koel gedronken (12-14 graden) een perfecte disgenoot van gegrilde vis en smeuïge inktvis. Licht gekoeld (14-16 graden) sluit ie naadloos aan bij lamsvlees van de grill of een rijk gedecoreerde paella. Op kamertemperatuur (16-19 graden) is het dé wijn bij herfst- en winterse stoofgerechten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top