Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,95

Clomarin
2020
Picpoul de Pinet AOC

Loepzuiver en eetlustopwekkend!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Clomarin

BODEM

Wijngaarden gelegen in het beste deel van de appellation. In het noorden, vrijwel tegen Montagnac aan.

VINIFICATIE

Voor optimale frisheid worden de druiven gedurende de nacht geoogst. Pneumatische, zachte persing van de druiven. Vergisting op RVS cuves.

DRUIVEN

100% Picpoul/Piquepoul Blanc

KLEUR

Fraaie bleke kleur; een schakering groen onderscheidt 'm van bronwater.

NEUS

Opvallend zuivere, echt ingetogen neus. De vergisting op RVS heeft daar zeker aan bijgedragen, maar de druif Picpoul is van nature ook geen al te uitbundig type. Citrus (limoen!), gelei van groene appel en een heel voorzichtige zilte toets. Dat laatste is niet zo verwonderlijk: de stokken staan letterlijk op steenworp afstand van zout water.

SMAAK

Strakke aanzet met een knisperend fris en schoon mondgevoel. Beperkte zuurgraad, maar toch een verkwikkend effect. Heerlijk zuiver en boordevol sap. Ondanks een vrij ingetogen en bescheiden karakter, weet de wijn wel degelijk te overtuigen. Een zekere smaakkracht en concentratie kunnen we 'm ook echt niet ontzeggen. En de lengte bewijst dat; die is niet mis! Het alcoholgehalte past bij een wijn uit het Franse zuiden: 13,5%. Niet gering, maar het wordt fraai geabsorbeerd door de wijn.

CULINAIR

Een van de best denkbare aperitieven en echt ideaal als zomer-/terraswijn. Dé wijn bij oesters, mosselen en andere schaal- en schelpdieren. Ook huisgemaakte brandade en rijk gevulde salades van of met gerookte vis (forel, zalm, paling).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top